Du er sej, Karoline!

Da jeg gik i gang med “Du er sej, Karoline!” havde jeg nogle helt klare billeder af, hvor handlingen skulle foregå. Et sted på Mols. Her ville jeg lade Karoline tage i sommerhus med sine forældre. Egentlig skulle hendes veninde Tilde have været med, men hun kommer til skade i første kapitel og må desværre blive hjemme. Det kunne jeg bruge kompositorisk. Bogen skrives delvist frem som breve, hvor Karoline fortæller Tilde, hvad hun oplever. I starten ikke så meget, og Karoline keder sig, men så får hun kontakt med en dreng og hans lillesøster fra et andet sommerhus. Samtidig sker der tyverier i området. En lokal original får uretfærdigt skylden, og børnene beslutter at lege detektiver. Jeg valgte at beskrive det, så spændingen kan opleves på et realistisk plan. Også den nye fornemmelse af forelskelse.

En lektørudtalelse fra bibliotekerne omtaler bogen sådan her:

 

FOTDA1E