Rejsen til fladlandet

REJSEN TIL FLADLANDET består af syv historier om Fu, som bliver født på en sky i Japan og flyver ud i verden.
Vinden bærer ham, indtil den bliver træt og lægger sig i et hjørne, lige over landet der er fladt.
Bogen fortæller om Fu, hans liv på skyen og om folkene nede i fladlandet.
I alle historier spiller vejret en rolle for de oplevelser, Fu har, fx i historierne om Det store uhyre, Den lysende stråle og Den søvnløse nat.
En humoristisk og poetisk bog om livet på en sky, når man er et væsen som Fu.
For børn og voksne.

Læs den første anmeldelse her. Et oplæsningshit:

https://dinboganmelder.dk/mette-kappel-rejsen-til-fladlandet/

28 sep.20

AfJette Holmgaard Greibe
Skribent
Syv korte, finurlige og poetiske eventyr er velegnede til oplæsning for børn fra 6 år.

Fu svæver rundt i verden på en poetisk rejse og betragter både verden under sig, men også den himmel, der sejler forbi over ham. Han opdager pludselig, at verden under ham ikke længere er bakket, men derimod helt flad. Hvordan lever folk her?

Da den lille ånd Fu blev født i Japan, svævede han efterfølgende rundt i sin lille vugge af vanddamp. Let som en fjer, stærk som en okse, men han ligner alligevel mest en dreng. Han bor på en sky, og en dag hvor han leger, at hans sky er en flyvemaskine, møder han både andre skyer, men ser under sig også et landskab med både huse, dyr, mennesker og vand. Da han ser det flade land nedenunder, beslutter han at blive hængende lidt for at observere alt det, der sker under ham. Men folk på jorden vil gerne have, at Fus lille sky driver væk, da den skygger for solen. Alle deres råb til skyen om at gå sin vej, gør efterhånden Fu så vred, at han beslutter sig for at smide en masse vand ud over byen. Og ingenting kan få ham til at stoppe. Ikke før han hører en meget vred stemme der råber: “Hvad bilder du dig ind!”. Da han stikker sit hoved gennem skyen, ser han en rasende person med hænderne i siden, fletninger der stritter og en kjole, der driver af vand.

Bogen fortæller historien om, at selv små skyvæsner kan føle sig ensomme, selv om de er frie og kan svæve omkring, som de har lyst til. De små fortællinger fungerer som et fortløbende eventyr, som vil være fine at læse sammen fra ca. 6 år, men eventyret fungerer også fint udelukkende til voksne. Den lille bog er illustreret med s/h tegninger i en enkel, japansk stil og passer godt til de poetiske eventyr. En smuk lille oplevelse med nogle af de samme virkemidler som i ’Stjernestøv’ af Neil Gaiman.